Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Recepty, OstatníSuroviny
- 300-350 g rýže na risotto (Arborio, Vialone Nano)
- 150-200 g pancetty (u nás v městě se špatně shání, koupila jsem prosciutto crudo)
- 2 svazky ředkviček
- 1 střední šalotka
- 1,5 dl bílého suchého vína
- dobrý domácí vývar - zeleninový nebo kuřecí
- olivový olej
- sůl
- petrželka nebo výhonky řeřichy (řeřicha nestihla naklíčit, ale byla by tam určitě moc dobrá)
- strouhaný sýr Pecorino
- kousek másla
Postup Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Postup přípravy receptu
-
Omyté ředkviky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme třeba na grilovací pánvi, až chytí barvu, neměly by být úplně měkké.
Slaninu opékáme dokřupava, pak rozlámeme.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme suchou nepropláchnutou rýži, mícháme, až zesklovatí. Kdo má rád, zalije bílým vínem, nechá odpařit.
Postupně po jednotlivých naběračkách přiléváme horký vývar, promícháme a necháme vsáknout. Takto vaříme, dokud není rýže téměř měkká (al dente), nesmí být suchá, ale krémová a šťavnatá.
Do hotové rýže vmícháme ředkvičky, bylinky, máslo a část sýra, promícháme a na závěr vmícháme většinu z dokřupava upečené slaniny.
Zbytkem slaniny a sýra posypeme porce na talíři.