Ricottové uzlíky s oreganem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g ricotty
- 200 ml vody
- 450 g celozrnné pšeničné mouky
- 3 lžíce obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného droždí
- žloutek nebo mléko na potření
Postup Ricottové uzlíky s oreganem
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou.
Přidáme sušené mléko, oregano a sůl.
Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí.
Propracujeme, hněteme, až je těsto pružné a nelepí se. Dáme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme 1,5-2hod spinkat.
Poté těsto kraátce prohněteme, rozdělíme na 12 dílků.
Každý vyválíme do 20cm dlouhého válce a vytvarujeme uzlíky.
Položíme na připravený plech, potřeme vodou a necháme 30min kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Potřeme žloutkem nebo mlékem, posypeme černým pepřem a pečeme při 200°C 15min. Necháme vychladnout na mřížce.