Hrachová kaše od Jitky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g hrachu žlutý loupaný (namočen den dopředu)
bobkovy list 2
pepř černý celý 5 kuliček
nové koření 3 kuličky
kostka masoxu
majoránku
cibule najemno (já měla sušené plátky)
houbové koření
česnek sušený
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Hrách jsem si namočila den dopředu a v té vodě dala vařit (tolik vody aby sahala kousek nad hrách). Do čajového vajíčka jsem dala bobkové listy, pepř a nové koření a hodila k tomu.

  2. Ještě kostku masoxu a majoránku, nechat vařit do změknutí. Pak jsem tam nechala provařit sušenou cibuli. Dochutit solí, octem, česnekem a houbovým kořením.

  3. Podáváme s chlebem a osmaženým nebo uvařeným párkem či klobásou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!