Řezaný čokoládový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 250 g změklého másla
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 250 g hladké mouky
- 100 g Solamylu
- 10 g prášku do pečiva
- šťáva z 1 pomeranče
- Na polevu:
- 100 g čokoládové tmavé polevy
- 100 g čokoládové glasury
Postup Řezaný čokoládový koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo šleháme do pěny, přidáme cukry a postupně zašleháváme vejce. Mouku smícháme se solamylem, práškem do pečiva a přišleháme k ostatním surovinám se šťávou z pomeranče.
Formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba na 50 minut. Na mřížce necháme vystydnout.
Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládovou polevu a glasuru. Upečený vychladlý koláč nakrájíme podélně na 6 plátů. Každý z nich potřeme připravenou polevou a lepíme zpátky k sobě.
Nakonec potřeme zbylou polevou i celý koláč. Dáme ztuhnout do lednice.