Řezaný čokoládový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
250 g změklého másla
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 vajec
250 g hladké mouky
100 g Solamylu
10 g prášku do pečiva
šťáva z 1 pomeranče
Na polevu:
100 g čokoládové tmavé polevy
100 g čokoládové glasury

Postup přípravy receptu

  1. Máslo šleháme do pěny, přidáme cukry a postupně zašleháváme vejce. Mouku smícháme se solamylem, práškem do pečiva a přišleháme k ostatním surovinám se šťávou z pomeranče.

  2. Formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba na 50 minut. Na mřížce necháme vystydnout.

  3. Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládovou polevu a glasuru. Upečený vychladlý koláč nakrájíme podélně na 6 plátů. Každý z nich potřeme připravenou polevou a lepíme zpátky k sobě.

  4. Nakonec potřeme zbylou polevou i celý koláč. Dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!