Restované bylinkové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
1 velká cibule klidně i více
100 g anglické slaniny
špetka červené papriky
snítka rozmarýnu
pažitka
tymián
sůl
pepř
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce, oloupané a vychlazené nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky.

  3. Na oleji opečeme cibuli a slaninu do křupava. Před koncem dáme rozmarýnové lístečky.

  4. Vytáhneme z pánvičky, přidáme trošku oleje a na to vložíme plátky brambor. Opékáme a prohazujeme do zlaté barvy a do křupava.

  5. Když jsou hotové vrátíme slaninu s cibulí a smícháme. Může to být příloha, nebo jen se salátkem, anebo taky s kefírem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!