Restované bylinkové brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 1 velká cibule klidně i více
- 100 g anglické slaniny
- špetka červené papriky
- snítka rozmarýnu
- pažitka
- tymián
- sůl
- pepř
- trochu oleje
Postup Restované bylinkové brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce, oloupané a vychlazené nakrájíme na plátky.
Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky.
Na oleji opečeme cibuli a slaninu do křupava. Před koncem dáme rozmarýnové lístečky.
Vytáhneme z pánvičky, přidáme trošku oleje a na to vložíme plátky brambor. Opékáme a prohazujeme do zlaté barvy a do křupava.
Když jsou hotové vrátíme slaninu s cibulí a smícháme. Může to být příloha, nebo jen se salátkem, anebo taky s kefírem.