Řecké spanakorizo-špenát s rýží
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg spařeného špenátu nebo mraženého
- 2 hrnky rýže (asi 500 g)
- 1 cibule (na drobno nakrájená)
- 1 kapie (nemusí být)
- 1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku)
- kopr
- sůl
- pepř
- olej
- voda nebo vývar na zalití (teplé)
Postup Řecké spanakorizo-špenát s rýží
Postup přípravy receptu
-
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kapii, opět necháme nějakou tu vteřinku a přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč. džus.
Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru.
Hned jak začne kochlat, tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme, až rýže změkne. Nakonec solím a pepřím.
Kopr dávám pět minut, než stáhnu z plotny jídlo. Podáváme s fetou. Já přidávám i volská oka.