RAW domácí čokoláda
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g kakaové boby nepražené
- 2 polévkové lžíce kokosový olej lisovaný za studena
- sojové mléko (4-5 polévkových lžic)
- sušené brusinky (hrst)
- loupané mandle (hrst)
- lístky čerstvé máty na ozdobení - dochucení
Postup RAW domácí čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Boby zbavte slupek, nasekejte spolu s mandlemi na prkénku a vše rozmixujete spolu s brusinkami, kokosovým olejem a troškou mléka.
Sušené brusinky jsou proslazené a dodají tak čokoládě sladkost. Mixování jde ztuha, čím déle mixujete, tím je čokoládová hmota hladší - vůbec ale nevadí nechat v čokoládě křupavé kousky kakaových bobů, naopak! Konzistence by měla být tuhá - asi jako těsto na cukroví.
Z kakaové hmoty můžeme dělat kuličky/plnit do malých košíčků. My zdobíme lístkem čertvé máty. Necháme asi hodinu vychladit, až čokoláda úplně ztuhne.