RAW domácí čokoláda

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g kakaové boby nepražené
2 polévkové lžíce kokosový olej lisovaný za studena
sojové mléko (4-5 polévkových lžic)
sušené brusinky (hrst)
loupané mandle (hrst)
lístky čerstvé máty na ozdobení - dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Boby zbavte slupek, nasekejte spolu s mandlemi na prkénku a vše rozmixujete spolu s brusinkami, kokosovým olejem a troškou mléka.

  2. Sušené brusinky jsou proslazené a dodají tak čokoládě sladkost. Mixování jde ztuha, čím déle mixujete, tím je čokoládová hmota hladší - vůbec ale nevadí nechat v čokoládě křupavé kousky kakaových bobů, naopak! Konzistence by měla být tuhá - asi jako těsto na cukroví.

  3. Z kakaové hmoty můžeme dělat kuličky/plnit do malých košíčků. My zdobíme lístkem čertvé máty. Necháme asi hodinu vychladit, až čokoláda úplně ztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!