Rajská omáčka s hovězími kostkami

Recepty, Omáčky

Suroviny

kostičky hovězího masa nebo maso vcelku
1 cibule
1 rajský protlak
mouka
máslo
cukr
sůl
pepř
skořice
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolím, opepřím, přidám nakrájenou cibuli, podliji vodou a dám dusit do papiňáku. Maso v kuse se dělá cca 4 hodiny, kostky cca 2 hodiny.

  2. Až bude maso hotové, do vedlejšího hrnce dám 4 plátky másla, zasypu moukou a udělám hustou jíšku, do které dám celý protlak. Směs pomalu zalévám vývarem z masa a zároveň míchám, popřípadě přidávám mouku.

  3. Hotovou omáčku dochucuju solí, kečupem, cukrem a skořicí. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!