Rajčatové ragú s červenou čočkou a nudlemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 řádně dozrálá rajčata
- 1 lžička pesta z medvědího česneku
- bio sušený cibulový granulát
- sůl, pepř
- 1 hrst červené čočky
- 2 hrsti dlouhých tekých nudlí
- 2 hrsti na drobno pokrájeného hlávkového zelí
Postup Rajčatové ragú s červenou čočkou a nudlemi
Postup přípravy receptu
-
V menším hrnci či rendlíku rozehřeje olivový olej, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Přidáme pesto z medvědího česneku, sušenou cibuli, sůl a pepř. Ztlumíme plamen, zakryjeme pokličkou a necháme chvíli podusit.
Červenou čočku propláchneme na cedníku a přidáme k základu omáčky, podle potřeby podlijeme vodou. Zvolna vaříme 5 minut odkryté, poté přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít a zhoustnut.
V mezičase ve vedlejším hrnci uvaříme nudle, scedíme a přidáme ke směsi. Nakonec přidáme propláchnuté zelí a vše promícháme. Minutku provaříme, dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.