Rajčatová polévka,,minestrone s krutony
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 cibule
- 5 větších stroužků česneku
- 1 mražená zeleninová směs pod svíčkovou
- 2 plechovky konzervovaných krájených rajčat
- 1 lžíce rajského protlaku
- olej
- vývar
- 2 - 3 vajíčka
- toustový chleba
- drcený parmezán
- sůl
- pepř
- bazalka
- petrželka
Postup Rajčatová polévka,,minestrone s krutony
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na hrubo a s mraženou zeleninou společně orestujeme na oleji, potom zalijeme vývarem. Přidáme krájená rajčata, rajský protlak, sůl, pepř, česnek nakrájený na plátky a vaříme.
Než nám změkne zelenina, tak na pánvi umícháme dvě až tři vajíčka, do kterých přidáme bazalku a petržel. Míchaná vajíčka přidáme do polévky nakonec, aby se nerozvařila. Naposledy dáme bazalku a petrželku. Dosolíme nebo přidáme koření podle chuti.
K polévce můžeme udělat česnekové krutony s drceným parmezánem. Pekáček vymažeme olejem, do kterého dáme toustový chleba nakrájený na kostičky a dáme do rozpálené trouby. Pečeme pár minut, občas promícháme. Krutony necháme vychladnout, potom smícháme s drceným česnekem, parmezánem, bazalkou a petrželkou.