Rajčatová polévka,,minestrone s krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cibule
5 větších stroužků česneku
1 mražená zeleninová směs pod svíčkovou
2 plechovky konzervovaných krájených rajčat
1 lžíce rajského protlaku
olej
vývar
2 - 3 vajíčka
toustový chleba
drcený parmezán
sůl
pepř
bazalka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na hrubo a s mraženou zeleninou společně orestujeme na oleji, potom zalijeme vývarem. Přidáme krájená rajčata, rajský protlak, sůl, pepř, česnek nakrájený na plátky a vaříme.

  2. Než nám změkne zelenina, tak na pánvi umícháme dvě až tři vajíčka, do kterých přidáme bazalku a petržel. Míchaná vajíčka přidáme do polévky nakonec, aby se nerozvařila. Naposledy dáme bazalku a petrželku. Dosolíme nebo přidáme koření podle chuti.

  3. K polévce můžeme udělat česnekové krutony s drceným parmezánem. Pekáček vymažeme olejem, do kterého dáme toustový chleba nakrájený na kostičky a dáme do rozpálené trouby. Pečeme pár minut, občas promícháme. Krutony necháme vychladnout, potom smícháme s drceným česnekem, parmezánem, bazalkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!