Ptáčníkova houboroláda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece rozříznuté na roládu
100 g uzeného špeku
2 hrsti sušených hub namočených do vody
2 vařená vejce natvrdo
4 kvašáky nebo kyselé okurky nakrájené na tenké proužky
Hořčice
worchester
sůl
pepř
kmín dle chuti
Smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Rozříznutý plát masa potřeme hořčicí, mírně osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezitím si udusíme namočené houby s kmínem a troškou soli. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. Na plát masa dáme nadrobno nakrájený špek, vejce, houby, okurky, zatočíme a upevníme buď sponami nebo obtočíme provázkem. Zbylou nebo vyteklou náplň dáme stranou.

  3. Orestujeme a pomalu dusíme do měkka. Podléváme šťávou i vodou z hub. Ke konci rozmícháme ve smetaně hořčici a přidáme do šťávy, kam přidáme i případný zbytek náplně a vypneme sporák.

  4. Necháme spojit chutě, dochutíme. Podáváme s rýží (já ji ochutila kurkumou, solí a pepřem)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!