Ptáčníkova houboroláda
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece rozříznuté na roládu
- 100 g uzeného špeku
- 2 hrsti sušených hub namočených do vody
- 2 vařená vejce natvrdo
- 4 kvašáky nebo kyselé okurky nakrájené na tenké proužky
- Hořčice
- worchester
- sůl
- pepř
- kmín dle chuti
- Smetana na vaření
Postup Ptáčníkova houboroláda
Postup přípravy receptu
-
Rozříznutý plát masa potřeme hořčicí, mírně osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezitím si udusíme namočené houby s kmínem a troškou soli. Vejce uvaříme natvrdo.
Na plát masa dáme nadrobno nakrájený špek, vejce, houby, okurky, zatočíme a upevníme buď sponami nebo obtočíme provázkem. Zbylou nebo vyteklou náplň dáme stranou.
Orestujeme a pomalu dusíme do měkka. Podléváme šťávou i vodou z hub. Ke konci rozmícháme ve smetaně hořčici a přidáme do šťávy, kam přidáme i případný zbytek náplně a vypneme sporák.
Necháme spojit chutě, dochutíme. Podáváme s rýží (já ji ochutila kurkumou, solí a pepřem)