Pštros na žampionech
Recepty, Jiné masoPostup Pštros na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej a vsypeme 2 nakrájené jarní cibulky. Orestujeme a přidáme pštrosí steaky nakrájené na kousky. Necháme maso zatáhnout a podlijeme vodou. Dusíme, než je maso měkké. Když je maso měkké, vytáhneme ho ze šťávy a odložíme na talířek. Šťávu rozmixujeme, aby v ní nebyly kousky, a zahustíme hraškou. Maso vrátíme do šťávy, celou směs osolíme a opepříme a necháme provařit aspoň 20 minut. Přidáme žampiony a opět necháme provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží a na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.