Pšeničné bagety se sezamem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

omládek:
100 g vody
rovná lžička sladěnky
100 g hladké mouky
30 g pšeničné celozrnné mouky
10 g droždí
- umícháme a hodinu necháme kynout
dále:
220 g vody
40 g oleje
25-30 g sezamu
120 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
2 rovné ličky soli

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučněný stůl, zlehka propracujeme a stěrkou rozřízneme na 4 pásy. Každý pás těsta při přenesení do bagetového plechu několikrát zakroutíme a všechny bagetky necháme na plechu dobře vykynout.

  3. Bagetky postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220°C/asi 20-25 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!