Provensálské nudle se šunkou a žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

1 balení těstovin - širokých nudlí lépe koupit kvalitní vaječné
1 větší červená cibule
6 žampionů
150 g šunky
3 stroužky česneku
jemný kečup
90 g bílého jogurtu
200 g tvrdého sýra
1 dl bílého vína
provensálské bylinky
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci. Pozor, al dente – na skus, protože pak je dusíme, tak ať nejsou jak bláto. Ještě do vody přidávám zeleninový bujon a trochu olivového oleje.

  2. V pánvi na cibulce podusíme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme. Přidáme malé kostičky šunky, nasekané stroužky česneku, přisypeme provensálské koření, přilijeme 1 dl bílého vína, zamícháme a dusíme cca 15 min.

  3. Později přidáme kečup a bílý jogurt. Kečupu stačí méně, jedna polévková lžíce.

  4. S touto směsí smícháme uvařené scezené nudličky, prosypeme nastrouhaným sýrem a strčíme do předehřáté trouby (stačí vrchní spirála) a zapečeme - zhruba na 15 min. Prostě až bude sýr dozlatova. Přidává se malinko másla pod sýr, jsou šťavnatější.

  5. Žampiony doporučuji mít čerstvé. Mimochodem - jestli nemáte rádi kořenící směs provensálské koření, můžete ochutit tuhle dobrotu rozmarýnem + bazalkou + tymiánem + majoránkou + saturejkou + oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!