Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

den předem vařené brambory - počet dle strávníků
1 větší cibule
100 g uzeného špeku
asi 50 g drceného kmínu
špetka černého pepře - lze i své oblíbené koření
sůl dle chuti (špek je slaný)
případně ještě tuk na pánev
sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně - asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory).

  2. Oloupané brambory prolisujeme lisem na čtverečky, případně je i můžeme nadrobno nakrájet. Vsypeme na pánev, zasypeme kmínem a pepřem, případně svým oblíbeným kořením a opékáme do růžova a křupava - cca 10 min. Na talíř dáme porci kysaného zelí a směs z pánve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!