Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- den předem vařené brambory - počet dle strávníků
- 1 větší cibule
- 100 g uzeného špeku
- asi 50 g drceného kmínu
- špetka černého pepře - lze i své oblíbené koření
- sůl dle chuti (špek je slaný)
- případně ještě tuk na pánev
- sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi)
Postup Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně - asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory).
Oloupané brambory prolisujeme lisem na čtverečky, případně je i můžeme nadrobno nakrájet. Vsypeme na pánev, zasypeme kmínem a pepřem, případně svým oblíbeným kořením a opékáme do růžova a křupava - cca 10 min. Na talíř dáme porci kysaného zelí a směs z pánve.