Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Recepty, PřílohySuroviny
- 4-5 brambor (použila jsem rané..)
- 4-5 lžic smetany
- sůl
- pepř (citrónový)
- špetka kurkumy
- bazalka
- 1 jarní cibulka
- příp. parmezán
- olej
- pásky z pečícího papíru
Postup Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Postup přípravy receptu
-
Prosím – berte suroviny jako orientační, záleží na velikosti brambor a podle nastrouhaného množství přidáme smetany…Prostě, kolik nastrouháte, tolik sníte.
Syrové brambory nastrouháme na struhadle (musí být tenké). Přidáme sůl, pepř, koření, cibulku a rukou důkladně promícháme (promneme) se smetanou, aby se dostala všude a plátky nezůstaly slepené.
Formičky na mufiny vytřeme lehce olejem, vyložíme pásky z pečícího papíru (viz foto-upečené brambůrky půjdou pěkně vydělat) a důkladně natlačíme plátky brambor i boky, co nejvíce tam vleze. Zalijeme smetanou, co zůstane.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 45min. (záleží na druhu brambor-každý si pohlídá, příp. před koncem zkusíte, zda jsou brambory upečeny).
Brambory mají zůstat křupavé, proto je smetany jen opravdu na promíchání bramborových plátků.
Brambory můžete také přidat k pečenému masu do trouby 45min. před koncem pečení. Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.