Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)

Recepty, Přílohy

Suroviny

4-5 brambor (použila jsem rané..)
4-5 lžic smetany
sůl
pepř (citrónový)
špetka kurkumy
bazalka
1 jarní cibulka
příp. parmezán
olej
pásky z pečícího papíru

Postup přípravy receptu

  1. Prosím – berte suroviny jako orientační, záleží na velikosti brambor a podle nastrouhaného množství přidáme smetany…Prostě, kolik nastrouháte, tolik sníte.

  2. Syrové brambory nastrouháme na struhadle (musí být tenké). Přidáme sůl, pepř, koření, cibulku a rukou důkladně promícháme (promneme) se smetanou, aby se dostala všude a plátky nezůstaly slepené.

  3. Formičky na mufiny vytřeme lehce olejem, vyložíme pásky z pečícího papíru (viz foto-upečené brambůrky půjdou pěkně vydělat) a důkladně natlačíme plátky brambor i boky, co nejvíce tam vleze. Zalijeme smetanou, co zůstane.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 45min. (záleží na druhu brambor-každý si pohlídá, příp. před koncem zkusíte, zda jsou brambory upečeny).

  5. Brambory mají zůstat křupavé, proto je smetany jen opravdu na promíchání bramborových plátků.

  6. Brambory můžete také přidat k pečenému masu do trouby 45min. před koncem pečení. Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!