Přesbidlo II

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor uvařených ve slupce
300 g krup
3 cibule
150 g anglické slaniny
3 lžičky majoránky
3 stroužky česneku
sůl
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy namočíme večer předem do studené vody. Druhý den rozpalte trošku sádla na pánvi, přidejte slaninu na kostičky a nechejte rozškvařit.

  2. Poté přisypte nakrájenou cibuli a osmažte do zlatova.

  3. Vmíchejte majoránku, rozmačkané stroužky česneku a poté vše vyjměte z pánve.

  4. Na zbylém omastku opečte na kostky nakrájené brambory a přidejte k nim kroupy a osmaženou cibuli se slaninou, vše promíchejte a ještě chvíli opékejte.

  5. Dochuťte solí nebo i dalším česnekem a majoránkou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!