Pańską skórka
Recepty, CukrovíSuroviny
- 60 g želatiny
- 525 g cukru
- 6 bílků
- 1 PL růžového sirupu
- 1 PL růžové zavařeniny
- 100 g jahodového džemu
- 4 PL bramborového škrobu
Postup Pańską skórka
Postup přípravy receptu
-
150 ml vody svařit s 500 g cukru, růžovým sirupem a zavařeninou. Vymíchat, stáhnout z ohně.
Do hmoty rozpustit želatinu (podle návodu).
Utlouct sníh v zadělávačce a přidat do něho zbytek cukru. Pomalounku, tenkým pramínkem, přilévat do sněhu horký sirup – za stálého sněhovití.
Přidat jahodový džem a dobře umíchat.
Míchaninu rozlít na plech vystlaný pečícím papírem.
Posypat bramborovým škrobem a nechat vystydnout na hodinu, či dvě.
Krájet za pomoci horkého, leč suchého nože, na čtverečky.