Pańską skórka

Recepty, Cukroví

Suroviny

60 g želatiny
525 g cukru
6 bílků
1 PL růžového sirupu
1 PL růžové zavařeniny
100 g jahodového džemu
4 PL bramborového škrobu

Postup přípravy receptu

  1. 150 ml vody svařit s 500 g cukru, růžovým sirupem a zavařeninou. Vymíchat, stáhnout z ohně.

  2. Do hmoty rozpustit želatinu (podle návodu).

  3. Utlouct sníh v zadělávačce a přidat do něho zbytek cukru. Pomalounku, tenkým pramínkem, přilévat do sněhu horký sirup – za stálého sněhovití.

  4. Přidat jahodový džem a dobře umíchat.

  5. Míchaninu rozlít na plech vystlaný pečícím papírem.

  6. Posypat bramborovým škrobem a nechat vystydnout na hodinu, či dvě.

  7. Krájet za pomoci horkého, leč suchého nože, na čtverečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!