Martinské rohlíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 540 g polohrubé mouky
- 360 g Hery (já použila Heru máslovou)
- kelímek smetany ke šlehání 31%
- špetka soli
- Na náplň:
- 150 g pomletých vlašských ořechů
- 150 g moučkového cukru
- 1 bílek (žloutek použijeme na potření rohlíčků)
Postup Martinské rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto. Odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice a připravíme si náplň. Jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce.
Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem.
Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme cca 20 minut. Horké pocukrujeme. S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná. Uvaga! Rohlíčky mizí rychlostí metelescu blescu!:-)))))