Předvánoční koláč plný vůně

Recepty, Moučníky

Suroviny

23 dkg Cukr moučka
0,5 kg polohrubá mouka
20 dkg tuk Hera nebo máslo
2 vejce
1/4 mléka
prášek do pečiva
špetka soli
Na těsto:
5 větších jablek očištěných a nakrájených na menší plátky (pokud mají hezkou slupku tak i se slupkou)
skořice
posýpka na jablka:
5 dkg másla
15 dkg polohrubé mouky
15 dkg moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme, postupně a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto dáme nakrájená jablka se skořicí a posypeme připravenou posýpkou. Pečeme v předehřáté troubě podle mé trouby 20 min na 200°C, ale každá trouba je jiná, já mám plynovou. Nádherná vůně a úžasná chut pro toho, kdo má rád jablka se skořící.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!