Pórková polévka s uzeným a cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 pórek
1 plechovka cizrny nebo 3/4 šálku suché
20 dkg uzeného masa (plec, moravské)
1 lžíce másla
Harmonie chuti
1 stroužek česneku
1,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu z plechovky zcedíme a propláchneme (pokud nemáme konzervovanou cizrnu, namočíme ji na noc předem, poté propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka).

  2. Na másle zpěníme pórek nakrájený na kolečka, necháme zesklovatět, zalijeme horkou vodou, ochutíme utřeným česnekem a žlutým kořením. Jakmile pórek změkne, přidáme opláchnutou cizrnu a maso nakrájené na kostičky, společně prohřejeme.

  3. V případě, že je potřeba uzené maso předem povařit, můžeme použít pro zalití pórku uzený vývar, ale pak dáme pozor na množství koření - obsahuje poměrně dost soli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!