Pórková polévka s uzeným a cizrnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 pórek
- 1 plechovka cizrny nebo 3/4 šálku suché
- 20 dkg uzeného masa (plec, moravské)
- 1 lžíce másla
- Harmonie chuti
- 1 stroužek česneku
- 1,5 l vody
Postup Pórková polévka s uzeným a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu z plechovky zcedíme a propláchneme (pokud nemáme konzervovanou cizrnu, namočíme ji na noc předem, poté propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka).
Na másle zpěníme pórek nakrájený na kolečka, necháme zesklovatět, zalijeme horkou vodou, ochutíme utřeným česnekem a žlutým kořením. Jakmile pórek změkne, přidáme opláchnutou cizrnu a maso nakrájené na kostičky, společně prohřejeme.
V případě, že je potřeba uzené maso předem povařit, můžeme použít pro zalití pórku uzený vývar, ale pak dáme pozor na množství koření - obsahuje poměrně dost soli.