Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
Recepty, PomazánkySuroviny
- 3-4 bulvy červené řepy
- 2-4 stroužky česneku
- střední červená nebo bílá cibule
- 2 lžíce oleje (dala jsem olivový)
- 2 lžičky pikantní hořčice
- 2 lžičky kvalitního pikantního kečupu
- 1-2 lžičky sójové omáčky
- 1-2 lžičky worcesterské omáčky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
Postup přípravy receptu
-
Řepy umyjeme, neoloupané uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na hodně drobné kousky, česnek prolisujeme.
Řepu nastrouháme najemno a přidáváme cibuli, česnek, hořčici, kečup a postupně omáčky a koření. Vše řádně promícháváme a dochucujeme až dosáhneme požadované chuti.
Pomazánku necháme chvíli uležet. Podáváme na topinkách smažených na sádle, nebo opečených na sucho potřeným česnekem.