Pomazánka cibulák

Recepty, Pomazánky

Suroviny

400 g oloupané cibule
menší červená cibule
4-5 stroužků česneku
2 střední brambory (den předem uvařené)
lžíce rajského protlaku
3 lžíce oleje
2 lžíce dobrého kečupu
1 lžíce nasekaných kaparů
1-2 lžičky sladké papriky
pálivá paprika podle chuti
2 lžičky dijonské hořčice
worcester
sůl
pepř
žloutek (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kousky a na oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme nasekaný česnek, papriku, sůl, protlak a restujeme další cca 2-3 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Vychladlou směs promixujeme s nastrouhanými bramborami ponorným mixérem a můžeme dochucovat. Přidáme nakrájené kapary, červenou cibuli, kečup, hořčici, worcester a postupně sůl, pepř a pálivou papriku.

  3. Pomazánka by měla být lehce pikantní. Nakonec vmícháme žloutek. Pomazánku necháme chvíli uležet. Podáváme s topinkami potřenými česnekem nebo na chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!