Pomalu pečená srnčí pochoutka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčího masa
2 mrkve
1 petržel
100 g celeru nahrubo nastrouhat
2 cibule
2 stroužky česneku na plátky
400 ml červeného vína
400 ml vývaru nebo vody na podlití
2 lžíce(rybízové nebo brusinkové)marmelády
1 lžíce povidel
sůl
pepř
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
mouka na obalení masa
máslo na zjemnění chuti
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče.

  2. Hladkou mouku vsypeme do sáčku a přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Takto obalené rychle osmahneme na stejné pánvi a přidáme do pekáče k zelenině.

  3. Na pánev vlijeme vývar/vodu, víno, bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče.

  4. Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200st.asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi ½ hodiny. Podle toho, kolik chceme šťávy, podléváme.

  5. Na závěr dochutíme solí, pokud je třeba a servírujeme nejlépe s knedlíkem, nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!