Pomalu pečená srnčí pochoutka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčího masa
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100 g celeru nahrubo nastrouhat
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku na plátky
- 400 ml červeného vína
- 400 ml vývaru nebo vody na podlití
- 2 lžíce(rybízové nebo brusinkové)marmelády
- 1 lžíce povidel
- sůl
- pepř
- 2 snítky tymiánu
- 1 bobkový list
- mouka na obalení masa
- máslo na zjemnění chuti
- olej na pánev
Postup Pomalu pečená srnčí pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče.
Hladkou mouku vsypeme do sáčku a přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Takto obalené rychle osmahneme na stejné pánvi a přidáme do pekáče k zelenině.
Na pánev vlijeme vývar/vodu, víno, bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče.
Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200st.asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi ½ hodiny. Podle toho, kolik chceme šťávy, podléváme.
Na závěr dochutíme solí, pokud je třeba a servírujeme nejlépe s knedlíkem, nebo pečivem.