Polévka s uzeným masem, kroupami a s několika druhy zeleniny

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malá brokolice
4 PL zeleného hrášku
4 PL mrkve
4 PL celeru
1 malá jarní cibulka pokrájená na kolečka
150 g cca špička uzeného masa
kroupy středně velké
petrželka
libeček
3 stroužky česneku
pepř
sůl (ev bujon)
špetka (gulášové) papriky mleté

Postup přípravy receptu

  1. Den předem jsem si uvařila ve vodě kroupy střední velikosti. Druhý den jsem povařila asi 25 minut špičku zauzeného masa s česnekem a solí, přidala jsem hrášek, cibulku, mrkev, celer.

  2. Po chvíli jsem přidala na pár minut povařit na růžičky rozebranou brokolici.

  3. Uzené maso jsem vyndala, pokrájela na kostičky a nasypala jsem ho pak společně do polévky i s kroupami, které byly uvařené z předešlého dne.

  4. Pak jsem polévku ochutila solí, pepřem, špetkou gulášové papriky a nasypala jsem libeček, petrželku. Není nutné polévku zahušťovat, je hodně hustá i takto, neboť je tam dost krup a zeleniny i masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!