Polévka s kousky masa (podle našich babiček)

Recepty, Polévky

Suroviny

vepřové maso (může být i vařené, pečené, hovězí, drůbeží...)
1 menší cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 vajíčko
zeleninový vývar nebo zeleninový bujón
starší chléb na opečení
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a chvíli společně restujeme. Zasypeme hladkou moukou a restujeme dorůžova. Podlejeme vývarem, popřípadě vodou a přidáme kostku zeleninového bujónu.

  3. Provaříme a nakonec přidáme rozšlehané vajíčko. Polévku můžeme podávat s kostičkami opečeného chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!