Pohankovo-kukuřičné kynuté knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g pohankové mouky
250 g kukuřičné mouky
cca 100 g hrubé mouky
1 celé vejce
1/4 l teplého mléka
1/2 droždí
špetka soli
špetka moučkového cukru
1 celozrnný rohlík nebo houska

Postup přípravy receptu

  1. Dělám těsto v pekárně. Nejdříve tekuté suroviny, špetka cukru a droždí. Potom se přidá pohanková, kukuřičná a polovina hrubé mouky se špetkou soli navrch.

  2. Podle potřeby přidávám hrubou mouky a při pípání nakrájený celozrnné pečivo.

  3. Nechám nakynout program Těsto. Asi 10 minut před koncem programu dám vařit osolenou vodu na knedlíky. Těsto vyklopím na vál a udělám buď 2 nebo 3 knedlíky podle velikosti hrnce.

  4. Až se voda vaří vložím do hrnce a vařím tak, aby voda probublávala, ale ne prudce vařila, cca 20-22 minut. Otáčím po 10 minutách.

  5. Vyndáme na vál propícháme, aby vyšla pára a nakrájíme nití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!