Pohankovo-kukuřičné kynuté knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 250 g pohankové mouky
- 250 g kukuřičné mouky
- cca 100 g hrubé mouky
- 1 celé vejce
- 1/4 l teplého mléka
- 1/2 droždí
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
- 1 celozrnný rohlík nebo houska
Postup Pohankovo-kukuřičné kynuté knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Dělám těsto v pekárně. Nejdříve tekuté suroviny, špetka cukru a droždí. Potom se přidá pohanková, kukuřičná a polovina hrubé mouky se špetkou soli navrch.
Podle potřeby přidávám hrubou mouky a při pípání nakrájený celozrnné pečivo.
Nechám nakynout program Těsto. Asi 10 minut před koncem programu dám vařit osolenou vodu na knedlíky. Těsto vyklopím na vál a udělám buď 2 nebo 3 knedlíky podle velikosti hrnce.
Až se voda vaří vložím do hrnce a vařím tak, aby voda probublávala, ale ne prudce vařila, cca 20-22 minut. Otáčím po 10 minutách.
Vyndáme na vál propícháme, aby vyšla pára a nakrájíme nití.