Pohankové muffiny čokoládovo-banánové {Bezlepkové}

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 polévková lžíce pohankové mouky
2 banány rozmačkané vidličkou
3 polévkové lžíce kakaa
2 polévkové lžíce medu
1,5 polévkové lžíce rozpuštěného másla
máslo na vymazání
1,5 polévkové lžíce olivového oleje
1 malé vejce
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
Na ozdobu:
Ricotta
Ovoce
Javorový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si nastavila na 180°C.

  2. Všechny ingredience na muffiny jsem smíchala a těsto rozdělila do máslem vymazaných remekinů. V remekinech se muffiny pekly zhruba 50 minut. Odhaduji, že menší muffiny (v klasické formě na muffiny) by se pekly mezi 20 – 30 minutami. Nutno ozkoušet špejlí, měla by být suchá.

  3. Po vychladnutí jsem muffiny rozkrojila, spodní část jsem namazala ricottou, pokladla hroznovým vínem, přiklopila a klobouček“ jsem rovněž potřela ricottou. Navrch jsem ale dala plátky jablka a celé to polila trochou javorového sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!