Pohankové muffiny čokoládovo-banánové {Bezlepkové}
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 polévková lžíce pohankové mouky
- 2 banány rozmačkané vidličkou
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce medu
- 1,5 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- máslo na vymazání
- 1,5 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 malé vejce
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- Na ozdobu:
- Ricotta
- Ovoce
- Javorový sirup
Postup Pohankové muffiny čokoládovo-banánové {Bezlepkové}
Postup přípravy receptu
-
Troubu jsem si nastavila na 180°C.
Všechny ingredience na muffiny jsem smíchala a těsto rozdělila do máslem vymazaných remekinů. V remekinech se muffiny pekly zhruba 50 minut. Odhaduji, že menší muffiny (v klasické formě na muffiny) by se pekly mezi 20 – 30 minutami. Nutno ozkoušet špejlí, měla by být suchá.
Po vychladnutí jsem muffiny rozkrojila, spodní část jsem namazala ricottou, pokladla hroznovým vínem, přiklopila a klobouček“ jsem rovněž potřela ricottou. Navrch jsem ale dala plátky jablka a celé to polila trochou javorového sirupu.