Pohanková sekaná s dýní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g pohanky lámanky
- 6 středních cibulí
- 1 mrkev
- hrnek nastrouhané dýně
- 7 lžic uvařené černé čočky
- 3/4 balíčku uzeného tofu
- olej
- sůl
- popř. trochu kvalitní sójové omáčky
- 5 lžiček majoránky
- 1 lžička libečku
- 4-5 stroužků česneku
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce mořské řasy Nori nebo Dulse
Postup Pohanková sekaná s dýní
Postup přípravy receptu
-
Lámanku promyjeme studenou vodou a podle návodu uvaříme v osolené vodě. Měla by se z ní stát kašovitá hmota. Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, osolíme, přidáme nastrouhanou mrkev, dýni a ještě chvilku smažíme.
Tofu nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou a lámankou. Přidáme již uvařenou černou čočku a semínka. Okořeníme majoránkou, libečkem a prolisovaným česnekem, můžeme dochutit sójovou omáčkou.
Vše důkladně smícháme a nandáme do vymazaného pekáče. Uhladíme povrch, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě cca při 200°C 20 - 30 minut. Sekanou porcujeme až vychladne, aby pěkně ztuhla a dala se krájet.