Pohanková sekaná s dýní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g pohanky lámanky
6 středních cibulí
1 mrkev
hrnek nastrouhané dýně
7 lžic uvařené černé čočky
3/4 balíčku uzeného tofu
olej
sůl
popř. trochu kvalitní sójové omáčky
5 lžiček majoránky
1 lžička libečku
4-5 stroužků česneku
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce mořské řasy Nori nebo Dulse

Postup přípravy receptu

  1. Lámanku promyjeme studenou vodou a podle návodu uvaříme v osolené vodě. Měla by se z ní stát kašovitá hmota. Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, osolíme, přidáme nastrouhanou mrkev, dýni a ještě chvilku smažíme.

  2. Tofu nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou a lámankou. Přidáme již uvařenou černou čočku a semínka. Okořeníme majoránkou, libečkem a prolisovaným česnekem, můžeme dochutit sójovou omáčkou.

  3. Vše důkladně smícháme a nandáme do vymazaného pekáče. Uhladíme povrch, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě cca při 200°C 20 - 30 minut. Sekanou porcujeme až vychladne, aby pěkně ztuhla a dala se krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!