Podzimní polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g libového hovězího masa
- 50 g mrkve
- 50 g brokolice
- 50 g celeru
- 50 g pastiňáku
- 50 g květáku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1dcl červeného vína
- 1 lžička rostlinného oleje
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- bílý pepř
- bazalka
- majoránka
- polévkové koření
Postup Podzimní polévka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák, nové koření a bobkový list, majoránku.
Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 40 minut.
Poté přidáme zbytek zeleniny, lžíci rajčatového protlaku a vaříme až do změknutí všech surovin.
Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, polévkovým kořením.
Vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list odstraníme. Ozdobíme petrželkou.