Podzimní polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g libového hovězího masa
50 g mrkve
50 g brokolice
50 g celeru
50 g pastiňáku
50 g květáku
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
1dcl červeného vína
1 lžička rostlinného oleje
nové koření
bobkový list
sůl
bílý pepř
bazalka
majoránka
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák, nové koření a bobkový list, majoránku.

  2. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 40 minut.

  3. Poté přidáme zbytek zeleniny, lžíci rajčatového protlaku a vaříme až do změknutí všech surovin.

  4. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, polévkovým kořením.

  5. Vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list odstraníme. Ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!