Podzimní jablíčkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
0,5 sáčku prášku do pečiva
1 hrnek cukru moučka
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
jablka
2 skořicové cukry
skořice
2 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr a postupně přimícháme olej a mléko.

  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Posypeme očištěnými nastrouhanými jablky. Nakonec jablka prosypeme cukry a skořicí.

  4. Pečeme na 160°, když okraje zlátnou, vyzkoušíme špejlí, zda-li se těsto nelepí, pokud ne, už jej do trouby nevracíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!