Podzimní dýňová bábovka s vůní perníku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g dýně Hokaido
- 170 g hladké špaldové mouky
- 170 g celozrnné špaldové mouky
- 6 lžic medu
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/4 lžičky muškátového květu
- špetka soli
Postup Podzimní dýňová bábovka s vůní perníku
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na plátky a dáme do trouby zapéct do změknutí.
Potom dýni rozmixujeme na hladké pyré.
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
Do dýňového pyré přidáme olej s medem a pěkně prošleháme.
Dále do pyré přidáme sypkou směs a vše promícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš hutné, můžeme přidat pár lžic rostlinného mléka.
Bábovkovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
Pečeme při 180°C asi 55 minut. Zkusíme špejlí, zda je bábovka propečená.