Podzimní dýňová bábovka s vůní perníku

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g dýně Hokaido
170 g hladké špaldové mouky
170 g celozrnné špaldové mouky
6 lžic medu
2 lžíce mletého lněného semínka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky jedlé sody
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky zázvoru
1/4 lžičky muškátového květu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na plátky a dáme do trouby zapéct do změknutí.

  2. Potom dýni rozmixujeme na hladké pyré.

  3. V míse smícháme všechny sypké suroviny.

  4. Do dýňového pyré přidáme olej s medem a pěkně prošleháme.

  5. Dále do pyré přidáme sypkou směs a vše promícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš hutné, můžeme přidat pár lžic rostlinného mléka.

  6. Bábovkovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.

  7. Pečeme při 180°C asi 55 minut. Zkusíme špejlí, zda je bábovka propečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!