Plněné obalované žampiony
Recepty, HoubySuroviny
- 12 středních žampionů
- 250 g hovězího mletého masa
- pepř
- sůl
- 10 dkg anglické slaniny
- 10 dkg eidamu
- na obal:
- hladká mouka
- vejce
- mléko
- strouhanka
- menší cibule
Postup Plněné obalované žampiony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme, vyndáme nožičky, vydlabeme léta a dáme je do misky.
Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s na drobno nakrájenou slaninou.
Pak smícháme s mletým masem a vydlabanýma létama a strouhaným eidamem. Mírně osolíme a opepříme.
Směsí vrchovatě naplníme žampiony.
Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Podáváme s brambory, kroketami, hranolky.