Plněné obalované žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

12 středních žampionů
250 g hovězího mletého masa
pepř
sůl
10 dkg anglické slaniny
10 dkg eidamu
na obal:
hladká mouka
vejce
mléko
strouhanka
menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme, vyndáme nožičky, vydlabeme léta a dáme je do misky.

  2. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s na drobno nakrájenou slaninou.

  3. Pak smícháme s mletým masem a vydlabanýma létama a strouhaným eidamem. Mírně osolíme a opepříme.

  4. Směsí vrchovatě naplníme žampiony.

  5. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Podáváme s brambory, kroketami, hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!