Plněné lichořeřišnicové závitky s pikantní omáčkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Závitky:
8-10 ks lichořeřišnicových listů
250 g mletého ​​masa (vepřové, kuřecí)
100 g strouhaného sýra (eidam)
1 vejce
1/4 ČL mleté ​​skořice
1/4 ČL mletého koriandru
citronová kůra
nasekaná pažitka nebo petrželka
2 stroužky česneku
pepř z mlýnku
sůl
Omáčka:
50 g másla
2 PL hladké mouky
100 ml zeleninového vývaru (může být kostka)
1 kelímek smetany ke šlehání
sůl
ocet
cukr
větší množství listů a semen lichořeřišnice (čím více, tím je omáčka pikantnější)

Postup přípravy receptu

  1. Závitky: Listy opláchneme a osušíme. Do mletého masa přidáme uvedené suroviny a vše dobře propracujeme. Na každý list dáme váleček mletého masa a srolujeme jako závitky (foto). Ve větší pánvi rozpálíme olej a závitky krátce z obou stran opečeme. Závitky do půlky podlijeme vodou, teplotu snížíme a pod pokličkou dusíme cca 8 minut.

  2. Omáčka: Listy a semena lichořeřišnice nadrobno posekáme. V hrnci, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme zeleninový vývar, smetanu a metličkou dobře prošleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme ji mlékem. Omáčku dochutíme octem, cukrem a solí. Nakonec vmícháme posekané listy a semena lichořeřišnice.

  3. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!