Plněné lichořeřišnicové závitky s pikantní omáčkou
Recepty, OstatníSuroviny
- Závitky:
- 8-10 ks lichořeřišnicových listů
- 250 g mletého masa (vepřové, kuřecí)
- 100 g strouhaného sýra (eidam)
- 1 vejce
- 1/4 ČL mleté skořice
- 1/4 ČL mletého koriandru
- citronová kůra
- nasekaná pažitka nebo petrželka
- 2 stroužky česneku
- pepř z mlýnku
- sůl
- Omáčka:
- 50 g másla
- 2 PL hladké mouky
- 100 ml zeleninového vývaru (může být kostka)
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- sůl
- ocet
- cukr
- větší množství listů a semen lichořeřišnice (čím více, tím je omáčka pikantnější)
Postup Plněné lichořeřišnicové závitky s pikantní omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Závitky: Listy opláchneme a osušíme. Do mletého masa přidáme uvedené suroviny a vše dobře propracujeme. Na každý list dáme váleček mletého masa a srolujeme jako závitky (foto). Ve větší pánvi rozpálíme olej a závitky krátce z obou stran opečeme. Závitky do půlky podlijeme vodou, teplotu snížíme a pod pokličkou dusíme cca 8 minut.
Omáčka: Listy a semena lichořeřišnice nadrobno posekáme. V hrnci, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme zeleninový vývar, smetanu a metličkou dobře prošleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme ji mlékem. Omáčku dochutíme octem, cukrem a solí. Nakonec vmícháme posekané listy a semena lichořeřišnice.
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.