Pizza T. B.
Recepty, PizzySuroviny
- Na těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 170-180 ml vlahé vody
- 1/4 balíčku kvasnic
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 2 polévkové lžíce oleje (nejlépe dobrého olivového)
- Navrch:
- 4 ks stroužků utřeného česneku
- 4 polévkové lžíce řepkového oleje
- 6 ks středních rajčat
- 200 g loveckého salámu
- 4 ks čerstvých kozích rohů
- 4 ks čerstvých cibulek sečky i s natí
- 200 g sýra Emmentaler 30% (na strouhání)
- bylinková sůl
- oregano
- sušená bazalka
- zelené olivy s bylinkami
Postup Pizza T. B.
Postup přípravy receptu
-
Do robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience Na těsto. Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře prohněteme (5 min) a několikrát s ní pořádně praštíme o stůl. Vložíme do přiměřené misky, poprášíme moukou a dáme do trouby (bez utěrky!), kterou zapneme na 50°C, vykynout (20 minut).
Těsto vyválíme do tvaru pekáče, poprášíme moukou, nabalíme na váleček a přeneseme na plech, kam jsme dali pečicí papír. Těsto ještě vytáhnem do rohů, mašlovačkou pomažeme celý povrch olejem s česnekem (nešetřit!).
Rajčata, salám, papričky a cibulky nakrájíme na tenké plátky a celý povrch pokryjeme postupně rajčaty (posypeme bylinkovou solí a oreganem), loveckým salámem, papričkami a cibulkami. Celé pokryjeme nastrouhaným sýrem.
Dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Pokud máme multifunkční troubu, tak na system Pizza t.j. spodní a zadní topné tělěso s ventilátorem na 15 minut. Pokud nemáme, tak spodní a horní těleso na 20 - 25 minut.