Vepřová panenka na topince s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
200 g pancetty
1 lžíci hrubozrnné hořčice
hrst bylinek, jaké kdo rád (tymián, oregano, bazalka, atd.)
300 g hub (jakékoliv, co kdo rád) já měla hlívu
1 šalotka
¼ lžičky kmínu
3 lžíce smetany
olej
máslo tak na 2 prsty
1 salát little gem
1+1 stroužek česneku
sůl
pepř
krajíce chleba
Dále:
1 oranžová kapie
1 okurka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme tak na 10 cm špalíčky. Po tepelné úpravě se trochu zmenší, ale stačí na jednu porci o 3 plátcích. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na drobno,1 česnek utřeme, bylinky nasekáme, či natrháme a salát opereme.

  2. Pancettu naskládáme vedle sebe tak, aby se trochu překrývala, potřeme hořčicí, posypeme bylinkami, položíme špalíček panenky, osolíme, opepříme, svineme a zajistíme jehlou nebo provázkem.

  3. Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme se všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby na zhruba 8-10 minut dopéct. Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a nakrájíme na plátky.

  4. Mezitím připravíme houby. Na pánev dáme máslo, zakápneme olejem a osmažíme šalotku, aby nebyla moc tmavá. Přidáme houby, česnek, kmín, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec přidáme smetanu.

  5. Osmažíme topinky, potřeme lehce česnekem, poklademe salátem, na to houbovou směs a poklademe plátky panenky.

  6. Servírujeme zdobené kapií a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!