Pizza pod mřížkou

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
lžička soli
lžička cukru
250 ml vlažné vody
1/2 kostky droždí
2 lžíce olivového oleje
polohrubá mouka na vyválení
vajíčko na potření
Náplň:
kdo co rád

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme si klasické kynuté těsto, které nenecháme kynout. Hned rozdělíme na dva bochánky, budeme mít dvě pizzy.

  2. Každý z bochánků ještě rozdělíme - ze 2/3 těsta si vyválíme spodní placku, kterou obložíme, jak kdo má rád - kečup, zeleninu, uzeninu, sýr, bylinky - a překryjeme mřížkou, kterou jsme udělali ze zbylé 1/3 těsty.

  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!