Pikantní kuskus se sušenými rajčátky a kuřecím masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g kuskusu
- 480 ml masového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 kuřecí řízek
- 6 sušených rajčat v olivovém oleji, okapaných
- 1/2 svazku čerstvé hladkolisté petrželky
- 1-2 lžičky chilli omáčky (nebo co kdo snese)
- pepř
- sůl
- olej
Postup Pikantní kuskus se sušenými rajčátky a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na velmi malé kousíčky a promícháme se solí, pepřem a olejem.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu;nebo - syrový kuskus promícháme s olivovým olejem za pomoci vidličky tak, aby jednotlivá zrnka byla obalena.
Zalijeme vařícím vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme 6 minut odstát.
Poté přidáme máslo a promísíme.
V mezičase, kdy kuskus odpočívá a nasává tekutinu, zprudka restujeme kousíčky masa a následně přidáme chilli omáčku.
Promícháme s hotovým kuskusem.
Sušená rajčata a čerstvou petrželku nakrájíme na proužky a vmísíme do kuskusu s masem.