Pikantní kuřecí játra s bulgurem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

30 dkg jater
10 dkg anglické slaniny
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
špetka chilli
mletý černý pepř
2 dcl vody
sůl
bulgur
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra důkladně osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme, a na oleji zprudka opečeme ze všech stran.

  2. Opečené kousky vyndáme, do oleje vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme ji, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek,který také zlehka osmahneme. Přidáme worchester a chilli, zamícháme a vrátíme zpět játra.

  3. Pokrm dolijeme vodou, a pod pokličkou chvíli podusíme, až budou játra měkká.

  4. Hotová játra sundáme ze zdroje tepla, osolíme a podle chuti přidáme ještě chilli a pepř, ihned podáváme.

  5. Bulgur zalijeme kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme odstát 25–30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!