Pikantní kuřecí játra s bulgurem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 30 dkg jater
- 10 dkg anglické slaniny
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- špetka chilli
- mletý černý pepř
- 2 dcl vody
- sůl
- bulgur
- kuřecí vývar
Postup Pikantní kuřecí játra s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra důkladně osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme, a na oleji zprudka opečeme ze všech stran.
Opečené kousky vyndáme, do oleje vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme ji, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek,který také zlehka osmahneme. Přidáme worchester a chilli, zamícháme a vrátíme zpět játra.
Pokrm dolijeme vodou, a pod pokličkou chvíli podusíme, až budou játra měkká.
Hotová játra sundáme ze zdroje tepla, osolíme a podle chuti přidáme ještě chilli a pepř, ihned podáváme.
Bulgur zalijeme kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme odstát 25–30 minut.