Pikantni kure v pomalem hrnci
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 hrnku mouky
- 8 kuřecích stehen (horní část bez kosti a kůže)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 3 hrnky cibule (jemně nakrájené)
- 2 hrnky nakrájené červené papriky
- 6 rozdrcených stroužků česneku
- 1/2 hrnku suchého červeného vína
- 1/2 hrnku rajčatového protlaku
- 1,5 KL paprikových lupínků
- 1 KL sušeného oregana
- 1 KL pepře
- 3/4 lžičky soli (podle chuti)
- 1 konzerva krájených rajčat i se šťávou (400 g)
- 1/4 hrnku čerstvě nakrájené petrželky
Postup Pikantni kure v pomalem hrnci
Postup přípravy receptu
-
Do misky dejte mouku a kureci stehna a dobre promichajte. Nahrejte vetsi panev na strednim teple, pridejte olivovy olej a pridejte kureci stehna a opekajte asi 4 minuty na kazde strane. Kdyz jsou opecene do hneda, prendejte je do pomaleho hrnce.
Zmirnete teplo pod panvi, ve ktere jste opekali kureci stehna a pridejte do panve cibuli, papriku, cesnek. Duste tuto smes 4 minuty.
Potom pridejte cervene vino a privedte k bodu vareni a duste 2 minuty. Takto upravenou smes pridejte do pomaleho hrnce a zaroven I rajcatovy protlak, lupinky palive papriky, oregano, pepr, sul, rajcatovou konzervu.
Prikrejte pomaly hrnec a nechte varit pri nizke teplote 4 hodiny az jsou kureci stehna mekka. Do hotoveho jidla dejte nakrajenou petrzelku.