Pikantní krůtí játra v sladké chilli omáčce a těstoviny Mafaldine
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 800 g krůtích jater
- 2 lžíce sádla
- 2 střední cibule
- 6 sušených rajčat naložených v oleji
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 3 lžíce mouky
- vývar nebo voda s gelovým hovězím bujonem dle potřeby
- 1 menší žlutá kapie
- 1 menší oranžová kapie
- olej olej
- sůl
- pepř
- 300 g těstovin Mafaldine
- zelená petrželka
Postup Pikantní krůtí játra v sladké chilli omáčce a těstoviny Mafaldine
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, hotové zakápneme olivovým olejem a promícháme s petrželkou.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme játra, opepříme a restujeme se všech stran, dokud nejsou světlá a měkká. Přidáme papriku, kurkumu, česnek, kmín, zamícháme a celou plochu posypeme moukou. Opět dobře promícháme, aby se játra moukou obalila a přilijeme vývar, chilli omáčku, kapie a necháme pár minut provařit.
Nakonec podle chuti osolíme, popřípadě ještě opepříme.
Servírujeme zdobené kapií a petrželkou.