Pikantní krůtí játra v sladké chilli omáčce a těstoviny Mafaldine

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g krůtích jater
2 lžíce sádla
2 střední cibule
6 sušených rajčat naložených v oleji
2-3 stroužky česneku
2 lžíce papriky
1 lžička kurkumy
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce sladké chilli omáčky
3 lžíce mouky
vývar nebo voda s gelovým hovězím bujonem dle potřeby
1 menší žlutá kapie
1 menší oranžová kapie
olej olej
sůl
pepř
300 g těstovin Mafaldine
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, hotové zakápneme olivovým olejem a promícháme s petrželkou.

  3. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme játra, opepříme a restujeme se všech stran, dokud nejsou světlá a měkká. Přidáme papriku, kurkumu, česnek, kmín, zamícháme a celou plochu posypeme moukou. Opět dobře promícháme, aby se játra moukou obalila a přilijeme vývar, chilli omáčku, kapie a necháme pár minut provařit.

  4. Nakonec podle chuti osolíme, popřípadě ještě opepříme.

  5. Servírujeme zdobené kapií a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!