Perníková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Používám toto perníkové těsto:
- 400 g hladké mouky
- 100 g másla NEROZPUŠTĚNÉHO, jen rozkrájet
- 2 vejce
- 140 g práškového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného medu
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 2 lžičky koření do perníku
- Náplň:
- povidla (nebo marmeláda, která nevytéká, např. meruňková, jablečná)
- strouhaný perník
- drcené vlašské ořechy
- brusinky (nebo rozinky)
- rum (na naložení brusinek)
Postup Perníková roláda
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme hladké těsto, nenecháváme rozležet. Rozdělíme na poloviny a z každé poloviny rozválíme obdélník.
Potřeme povidly nebo marmeládou, posypeme drcenými ořechy a strouhaným perníkem, poklademe brusinkami nebo rozinkami naloženými v rumu.
Zamotáme roládu, potřeme vajíčkem a upečeme.