Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Králík
- sůl
- celý pepř
- bobkový list
- mleté nové koření
- cibule
- jalovec
- máslo.
- Mrkev
- olej
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- voda
- ocet
- cukr
- polohrubá mouka
- cibule
- sádlo
Postup Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, posolíme a posypeme mletým novým kořením.
Dno pekáče poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, na ni narovnáme porce králíka, přidáme celý pepř, jalovec, bobkový list, na každý kousek položíme tenký plátek másla a podlijeme trochu vodou.
Pečeme na 180 stupních asi hodinku, pak obrátíme a dopečeme doměkka.
Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do hrnce, přidáme olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý a zalijem vodou asi do poloviny hrnce. Dusíme asi 30 minut. V troše vody kvedlačkou rozkvedláme polohrubou mouku a zahustíme mrkev. Povaříme 10 minut. Přidáme na sádle dozlatova usmaženou cibulku, dochutíme octem, cukrem, popřípadě dosolíme. Mrkev by měla být sladkokyselá.
Pak už jen stačí uvařit brambory, dát na talíř a dopřát dobrou chuť.