Pečené vepřové kotlety pod houbovo-sýrovou čepicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
2 veliké cibule
200 g tvrdého Královského sýra(může být jiný)
400 g čerstvých lesních hub
grilovací houbové koření(-může se dát jakékoliv které máme rádi)
hrst nakrájené pažitky
pepř
drcený kmín
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením. Do pekáče si dáme minimum oleje, na něm rychle kotlety oprančíme z obou stran a vyndáme je stranou.

  2. Cibule si nakrájíme hrubě na měsíčky, vysypeme si jí po celém pekáči, na ní položíme kotlety a dáme péct na 40 minut.

  3. Mezi tím si na oleji, kmínu a soli podusíme houby, necháme je vydusit a hotové rozložíme na kotlety, které podlijeme tak 200 ml vody na šťávu a dáme zpátky do trouby na 15 minut.

  4. Před dohotovením posypeme kotlety nastrouhaným sýrem smíchaným s pažitkou a dáme roztavit do vypnuté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!