Pečené vepřové kotlety pod houbovo-sýrovou čepicí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 2 veliké cibule
- 200 g tvrdého Královského sýra(může být jiný)
- 400 g čerstvých lesních hub
- grilovací houbové koření(-může se dát jakékoliv které máme rádi)
- hrst nakrájené pažitky
- pepř
- drcený kmín
- olej
- sůl
Postup Pečené vepřové kotlety pod houbovo-sýrovou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Kotlety si mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením. Do pekáče si dáme minimum oleje, na něm rychle kotlety oprančíme z obou stran a vyndáme je stranou.
Cibule si nakrájíme hrubě na měsíčky, vysypeme si jí po celém pekáči, na ní položíme kotlety a dáme péct na 40 minut.
Mezi tím si na oleji, kmínu a soli podusíme houby, necháme je vydusit a hotové rozložíme na kotlety, které podlijeme tak 200 ml vody na šťávu a dáme zpátky do trouby na 15 minut.
Před dohotovením posypeme kotlety nastrouhaným sýrem smíchaným s pažitkou a dáme roztavit do vypnuté trouby.