Bůček na asijský způsob
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500-600 g bůčku
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 4 lžíce kvalitní sojové omáčky
- rovná lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
- špetka kajenského pepře
- rovná lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce octu
- sůl
- sezamové semínko na posyp
Postup Bůček na asijský způsob
Postup přípravy receptu
-
Hodně ztuhlé maso nakrájíme na asi 1 cm plátky. Ze zbývajících surovin smícháme marinádu. Začneme sojovkou a přidáváme ode všeho raději méně a postupně přidáváme do požadované chuti.
Maso v marinádě důkladně obalíme a dáme na 24 hodin do lednice. Ukládáme na jednotlivé na plech s pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 170 st. a pečeme přikryté asi 40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme při trochu vyšší teplotě do měkka.
Zbytek marinády zahřejeme a necháme povařit do ztuhnutí. Během pečení potíráme, ale je hodně výrazná, tak opatrně. Hotové upečené plátky posypeme sezamovým semínkem a podáváme s chlebem.