Pečená řepa s fenyklem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 ks červené řepy
1 ks čerstvého fenyklu
sůl
pepř
olivový olej
estragonový ocet
balsamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Řepy oloupejte a narovnejte na dva až třikrát přeložený alobal. Tak, aby bylo možné ho sevřít do tzv. uzlíku ve tvaru cibule.

  2. Osolte, opepřete, přilijte olivový olej, estragonový a balsamikový ocet. Přidáme rozčtvrcený fenykl.

  3. Zabalíme a dáme na plech do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 2 hodiny. Teplé i studené řepy použijeme jako samostatné jídlo nebo použijeme jako přílohu nebo na salát.

  4. Vynikající salát: Řepu nakrájejte i s fenyklem dejte do misky, zalijte tou šťávou co zůstala v alobalu, přidejte olivový olej,o pražená fenyklová semínka. Jako zlatý hřeb přidejte grilovaný hermelín nebo kozí sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!