Plněná sýrová roláda

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

40 dkg eidamu vcelku(potom nastrouhat)nebo plátkový já mám 30 % 3-4 sáčky
kuřecí šunka
pomazánkové máslo
3 tavené sýry
sterilovaná kapie (pokud nemáte můžete dát rostlou)
párek
česnek dle chuti.

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a česneku. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát.

  2. Ten necháme vychladnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.

  3. Příchuť rolády nemusí být pouze, česneková ale i například křenová. Do sýrového krému můžete přidat suroviny podle vlastní fantazie (nudličky nebo kolečka salámu, párek, nakrájený hermelín atd.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!