Plněná sýrová roláda
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 40 dkg eidamu vcelku(potom nastrouhat)nebo plátkový já mám 30 % 3-4 sáčky
- kuřecí šunka
- pomazánkové máslo
- 3 tavené sýry
- sterilovaná kapie (pokud nemáte můžete dát rostlou)
- párek
- česnek dle chuti.
Postup Plněná sýrová roláda
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a česneku. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát.
Ten necháme vychladnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
Příchuť rolády nemusí být pouze, česneková ale i například křenová. Do sýrového krému můžete přidat suroviny podle vlastní fantazie (nudličky nebo kolečka salámu, párek, nakrájený hermelín atd.).