Pastýřský koláč

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 velká cibule
4 stroužky česneku
450 g mletého masa (je jedno jaké)
1 větší rajče
1/2 zelené papriky
mrazena kukuřice
worcestrová omáčka
1 lžička hořčice
sůl
garam masala (nemusi být, může se použít chilli koření podle chuti)
špetka mletého černého pepře
5-6 brambor
máslo
sýr chedar

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky osupeme a uvarime do makka, roztlacime na kasu spolu s kuskom masla.

  2. Na oleji spenime cibulku, cesnak.

  3. Pridame nasekanu rajcinu a papriku, dalej pridame koreniny a chvilku opekame.

  4. Pridame mlete maso, osolime a dame lyzicku horcice, kukuricu, dobre premiesame, podlejeme vodou a prikryte dusime asi 15 minut. Troska stavy musi v masa zostat, aby nebolo celkom suche.

  5. Sklenu misu (alebo pekac) vymazeme maslom, dame do nej udusene mlete maso, na maso dame zemiakovu kasu a na vrch nastruhame cheddar.

  6. Zapekame na 200 st. asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!