Pastýřský řízek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového bůčku bez kosti (zmasilý)
130 g uzené plece b.k - vařená
100 g cibule
100 g uzeného sýra
60 g (2 ks) vajec
60 g smetany 12%
sůl
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí.

  2. Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo nudličky, najemno cibuli, nastrouhaný uzený sýr, syrová vejce a smetanu.

  3. Směs vkládáme na plátky bůčku, plátek přeložíme na půlku, aby vznikl tvar silnějších řízků (okraje můžeme sklepnout paličkou nebo použít párátko)

  4. Řízky naskládáme do tukem vymazaného pekáče, mírně osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme, podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!