Pastýřský řízek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového bůčku bez kosti (zmasilý)
- 130 g uzené plece b.k - vařená
- 100 g cibule
- 100 g uzeného sýra
- 60 g (2 ks) vajec
- 60 g smetany 12%
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup Pastýřský řízek
Postup přípravy receptu
-
Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí.
Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo nudličky, najemno cibuli, nastrouhaný uzený sýr, syrová vejce a smetanu.
Směs vkládáme na plátky bůčku, plátek přeložíme na půlku, aby vznikl tvar silnějších řízků (okraje můžeme sklepnout paličkou nebo použít párátko)
Řízky naskládáme do tukem vymazaného pekáče, mírně osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme, podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka.