Paštika z uzené makrely a vinného želé

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

100 g masa z uzené makrely
2 plátky Mascarpone s cibulí a bylinkami
2 plátky Mascarpone s růžovým pepřem
1 PL citronové kůry
1 PL citronové šťávy
několik brusinek pod želé
vinné moravské želé
čerstvě namletý bílý pepř dle chuti
sůl (opatrně, ryba je slaná)

Postup přípravy receptu

  1. Maso promačkáme s mascarpone, citronovou šťávou, kůrou a kořením. Můžeme buď pomocí mixéru nebo promícháme vidličkou, či jen rukou.

  2. Na povrch zamáčkneme pár brusinek, které dáme i z druhé strany.

  3. Vtlačíme do formičky a zaljeme asi 3 lžícemi rozpuštěného vinného želé. Necháme řádně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!